Grøntsagslasagne

Grøntsagslasagne

Hvis børnene er vilde med lasagne, er dette en god måde at få smuglet grøntsager ind på. Lasagnen er oplagt at lave i større portioner, og du kan med fordel bruge resterne fra din juicepresser i grøntsagssovsen.

Til 4 personer

Grøntsagssovs:
2 løg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
2 grønne squash
1 aubergine
2 spsk. olivenolie
salt og peber
1 tsk. tørret timian
2 dåser flåede tomater

Bechamelsovs: 
60 g smør
100 g hvedemel
1 liter mælk
revet muskatnød
150 g revet mild ost (gerne
med lav fedtprocent)
salt og peber

Grøntsagssovs
Pil løgene og hvidløget, og skræl gulerødderne. Skær alle grøntsagerne ud i tern på ca. 1x1 cm. Varm en gryde op med olivenolien i, og kom alle grøntsagerne i gryden. Rist grøntsagerne i 4-5 min., til de begynder at falde sammen - rør rundt med
en grydeske, så grøntsagerne ikke brænder på. Krydr med salt, peber og timian, og lad grøntsagerne riste i yderligere et par min. Tilsæt de flåede tomater, og kom låg på gryden. Lad grøntsagssovsen koge i 20-25 min., og smag evt. til med ekstra krydderier. Tag så grøntsagssovsen af varmen.

Bechamel  
Smelt smørret i en lille tykbundet gryde. Hæld melet i det smeltede smør, og rør grundigt rundt med et piskeris, indtil du har en glat jævning. Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du pisker hele tiden, så du får en glat sovs uden klumper. Når al mælken er tilsat, bringer du saucen til kogepunktet og lader den koge igennem i 5 min. på svag varme, så melsmagen bliver kogt ud. Tilsæt muskatnød og 100 g af den revne ost, og rør let rundt, så sovsen bliver glat og blank. Hvis der er klumper i sovsen, så hæld den igennem en sigte og over i en anden gryde. Smag sovsen til med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med lidt olie eller smør, og læg skiftevis grøntsagssovs, pastaplader og bechamelsovs i fadet. Slut af med pastaplader og bechamelsovs. Drys med den sidste revne ost, og sæt fadet i ovnen. Bag lasagnen ved 180° i 60 min., til
lasagnepladerne er møre (stik evt. en kniv ned i lasagnen og mærk efter), og lasagnen er helt gylden på toppen. Hvis lasagnen ikke er gylden, når der er 5 min. tilbage, så skru op for ovnen i de sidste 5 min. Tag lasagnen ud af ovnen, og lad den køle lidt af før servering, så børnene ikke brænder sig.

TIP
Hvis du ønsker at lave en klassisk lasagne, kan du udskifte grøntsagssovsen med kødsauce og ellers følge opskriften her. Lasagnen kan laves flere dage i forvejen, holde sig på køl eller frost og tages ud den dag, den skal bruges. Lasagnen
kan også opbevares ubagt i fryseren og så bages, når du har brug for den.